Familjen Persson-Grundberg

Vindruvan

Jag Katrin och min man Bengt och vår dotter bor på Skäret, Täfteå. De tre största barnen är utflyttade till Umeå. Det startade med att vi hade en Bichon Frisé som var till åren, 11 år gammal och då tänkte vi att vi måste skynda oss skaffa en hund till så att vi inte blir utan.

Såg då att det såldes Bichon Havanais uppe i Norrbotten. Denna ras har längre och rakare hår än Bichon Frisén så vi tänkte att en sådan skulle vi ha. Vi åkte upp till Boden och köpte henne där -02, våren -03 så somnade vår lilla bichon frisé, Malcom in. Vi kremerade honom som var önskan av alla flickor. Bengt gjorde en gravsten bakom huset där han inristat Malcoms namn. Så han finns alltid ibland oss.

Något vi alltid har drömt om är att få egna valpar så när vår Amanda var 2 1/2 år gammal hade vi kontaktat och hört oss för om bra avelshane. Så vår Amanda fick sin första kull -05 och det var 3 små killar och allt gick toppenbra.

På våren -06 fick vi idén att köpa oss en chihuahua och det blev att åka ner till Göteborg för att hämta denna lilla tjej och det blev en black/ten-Bella. -06 tyckte vi det var kul att ännu prova en gång och Amanda fick 3 små tjejer, det gick också bra. Då tänkte vi detta var en jättekul grej att se de små liven växa och hur mamman till valparna tar bra hand om sina valpar från första stund. Vi bestämde oss nu behåller vi en liten tjej, och det blev lilla Molly. Så då hade vi plötsligt 3 små hundar härhemma.

Så då sökte vi om att öppna kennel och vårt namn "Vindruvans Kennel" (20070323) kommer från att vårat kvarter som heter Vindruvan därav namnet. -07 kom så lilla Bella med sin första kull som också gick smärtfritt, 2 småkillar och en liten tjej.

Vi har i dagsläget 3 tikar och 1 hane.